sessió 7

ORIENTEM-NOS

Sessió: 7  20 alumnes Durada: Tot el dia
Objectius: Aprendre a utilitzar aparells com el GPS, programes de cartografia i cercadors per a portar a terme una bona planificació de la ruta desitjada. 
  

Continguts:Utilització dels mitjans tecnològics adequats per al correcte desenvolupament de la sortida a al medi natural.

 

Material: Mapes i GPS

 

Última sessió de la unitat didàctica. Aquí farem una sortida a la muntanya, on, els alumnes prèviament hauran buscat informació del lloc on anem, a través de mapes i mapes electrònics. Hauran après a llegir-los, a utilitzar un GPS a utilitzar una brúixola i a orientar-se quan els hi donen un mapa

PART PRINCIPAL:

Cursa d’orientació per el Parc Natural del Montseny (zona: fontmartina). Farem 4 grups de 5 persones, cada grup començarà des del mateix punt però tindrà recorreguts diferents. Hi haurà 10 fites en un radi de 2,5 km. Tot el grup ha d’anar junt i aconseguir acabar el recorregut en menys de 2 hores. Cada grup tindrà un mapa amb el seu recorregut, la disposició de les fites dins del recorregut i les coordenades per aconseguir trobar-ho a partir del GPS.
 Cursa orientació
REFLEXIÓ:

Aquesta sortida té una feina al darrere més difícil del que sembla. Els alumnes, a través de les sessions hauran assolit un nivell òptim per dur a terme l’activitat final. És una excursió per passar-s’ho bé però també per posar en pràctica tot el què s’ha treballat a classe.